luni, 12 ianuarie 2009

Se pare ca asa e-n viata.

Se pare ca asa e-n viata: oricat incerci, tot o dai in bara. Daca nu intr-o bara, cu siguranta in alta. Sau in toate. Pe rand. Sau in acelasi timp. Si atunci, chiar atunci cand incerci mai tare, atunci primesti lovitura de gratie. Intr-o dimineata friguroasa de iarna. Sau intr-o joi de toamna. Acum. Atunci. Oricand.

Relatiile in care ai pus tot ce-ai avut mai bun se denatureaza. Borcanul de miere se umple de furnici, si peste tot ce-i iubit candva se lasa o ceata de nepatruns. Oricat incerci sa te depasesti, tot prost ramai. Oricat incerci sa te schimbi, pentru ceilalti vei fi acelasi. Sau dimpotriva: tot mai slab. Tot mai mic. Tot mai neinvatat. De tot ce-ai incercat sa scapi, esti prins si injunghiat de la spate. Nu ai unde fugi de viata ta. Asta esti. Si esti condamnat la viata.

Asa se intampla cu noi, cei cu personalitate puternica si suflet slab, cei care vedem prin oameni si lucruri, dar suntem prea putin transparenti. Ce vezi, Doamne, cand te uiti la noi?!

5 comentarii:

Anonim spunea...

eo unul vad viatsã in stare pura, bruta, autentica si intensa. e ca si la patinoar: itsi faci zdrentse derriere-ul, again and again, si la sfirsit ai fatsa rosie, HTA-ul in strobosfera, gradul aparitsiei osteoporoase marit de 7ori si zimbetul acela de enfant terrible nevinovat[stiu, oximoron, iertatsi] pe mecla si ochii stralucitori care urla: we so wanna more.
la multsi ani!

Emma Mocan spunea...

Ma tem ca eu nu ma stiu da pe patine. Ar trebui sa invat , poate...

but deep down, I do want more! so much more!

La multi ani cu bucurie si tie, nomadule!

Anonim spunea...

Norocul e ca Domnul, cand se uita la noi, are mai mult de 5 minute. Si El poate vedea ce altii nu vad. Da' si noi astia, pamantenii, vedem mai multe decat crezi tu... cu mult drag, un dr.

Anonim spunea...

I can teach ye.

nomad prin bucatarie, cu cozonac prajit si macchiato

Anonim spunea...

as zice sa nu lasi oamenii sa te calce in picioare sau sa stirbeasca in tine increderea ca esti ceva perfectibil si ca ai reusit sa atingi deja multe din tintele propuse,dar nu ajuta permanent o astfel de strategie, zice proverbul englez ca oridecate ori iti expui dosul la vedere se gaseste intodeauna cineva care sa ti-l loveasca:), eu zic ca o schimbare de strategie, si anume sa fii inconjurata doar de oameni de treaba ar duce...raman putini, ai sa vezi, dar cel putin nu mai ai parte de zile amare de septembrie de decembrie de ianuarie...peste toate succes mult!