joi, 15 ianuarie 2009

cotidian

Scena 1

Vineri in jurul pranzului. Una dintre singurele magazine alimentare din centrul orasului, foarte prost aprovizionata de altfel, si mult prea scump pentru modesta-i prezentare.
O tanara domnisoara inalta, cu parul cret prins la spate, intra in drumul ei spre biblioteca sa-si cumpere un suc de pere, o punga de pernite Olla cu cacao si un mar. Mai cauta in stanga si-n dreapta un pahar de plastic, sa-si bea civilizat sucul. In ciuda atitudinii vanzatoarei de “spranceana ridicata”, decide sa intrebe totusi... unde ar putea gasi un pahar de plastic.
- Fiti draguta, pahare de plastic aveti?
Doamna, usor iritata de intrebare dar mai ales indignata de faptul ca tanara domnisoara nu stie unde sunt paharele de plastic in magazinul ei, ii raspunde din varful buzelor:
- Pe raftul cu mancare pentru animale!
Doamna vanzatoare cu buzele tuguiate si aceeasi spranceana ridicata pleaca. Iar tanara domnisoara decide sa-si bea sucul din sticla dupa ce intr-adevar confirma faptul ca paharele de plastic erau intre conservele pentru caini, lesele pentru pisici si bobitele pentru pesti!

Scena 2

Miercuri noaptea. Unul si Celalalt dorm. 50 de kilometri intre ei. Unul il suna accidental pe Celalalt si-l trezeste. Celalalt il suna inapoi pe Unul si-l trezeste. Unul si Celalalt sunt adormiti si nedumeriti, si se intreaba ce-a vrut Celalalt si Unul unul cu altul.
Unul nu s-a gandit sa-i spuna Celuilalt ca i-e sete sau ca a visat urat, tot asa cum Celalalt nu s-a gandit sa-i spuna Unuia cat e ceasul.
Ceasul e 4.15

Intrebarea: cine e vinovat pentru trezirea celuilalt?
Morala: nu dormiti cu telefonul in pat. S-ar putea sa va treziti!

Niciun comentariu: