vineri, 19 octombrie 2007

A cui e dreptatea?



O, cat de usor judecam fara sa cautam adevarul din adanc, si cat de usor ne lasam furati de mirajul aparentelor. Cat de usor ne (des)calificam unii pe altii, fara sa ne iertam nimic, fara sa ne iubim, fara sa intelegem, defapt, ca toti suntem in aceeasi arca.

Suntem comozi. Suntem comozi in cautarile noastre si in judecatile noastre. Pe cat de tare simplificam unele lucruri, pe atat de tare le complicam pe altele. Ne complicam pe noi. Ii complicam pe ceilalti. Ne complicam viata. Ne roadem unghiile in lucruri nesemnificative. Ne gasim coltul nostru undeva pe o stanca sus de unde aruncam in cu pietricele. Suntem egoisti, egocentrici si credem mereu ca avem dreptate. Dar a cui e dreptatea?

Avem asteptarile noastre. Suntemi exigenti unii cu altii. Dar cum ramane cu noi? Cu mine? Cu tine? Cu vietile noastre... cu trairile si judecatile noastre... cu etichete noastre...

Traim impreuna. Suntem amestecati in aceeasi oala, toti. Nu avem unde fugi. Suntem onorati sau condamnati... Ne iubim? Ne uram? Ne judecam? Relationam? Ne inchidem usa? Ne deschidem geamul? Ne “fortam” unii in vietile altora?

A cui e dreptatea si cine are dreptul sa judece?.... acela sa arunce primul cu piatra!

Niciun comentariu: